GOTO is a vendor independent international software development conference with more that 90 top speaker and 1300 attendees. The conference cover topics such as .Net, Java, Open Source, Agile, Architecture and Design, Web, Cloud, New Languages and Processes

When: 5. Mar 2012 at 16:00 -

Abstract

Mobile apps: Kognition

Taler: Janne Jul Jensen, Trifork A/S

Tid: 5. marts, 2012, kl. 16.00 - 19.00.

Place: Trifork A/S, Spotorno Alle 4, 2630 Taastrup

Kontakt:Tine Grarup

Pris: Free

Sprog: Dansk

Begrænset antal pladser

Follow us on Twitter @GeekNight_dk and get the newest updates

Abstract:

Dette mødes fokus ligger på hvilke mentale og kognitive begrænsninger der ligger bag når en bruger finder et stykke software svært at bruge. Vi vil gennemgå teorier såsom gestaltlovene og affordance, som begge stammer fra psykologiens verden, og den nyere Fitts's Law som hører hjemme under HCI og se på hvordan de relaterer sig til god usability.

Program

16:00 - 16:15 Kort intro
16:15 – 17:15 Oplæg, del 1 /v Janne Jul Jensen
17:15 – 17:45 Forplejning og networking

17:45 – 18:45 Oplæg, del 2 /v Janne Jul Jensen
18:45 – 19:00 Afsluttende bemærkninger og networking

Taler-abstracts:

Når vi taler om usability, fokuseres der ofte på guidelines, do's and dont's, osv. Begrundelsen for denne fokus er næsten altid, at hvis ikke disse guidelines overholdes, kan brugeren have svært ved at bruge systemet. Og så stopper forklaringen der. Men der ses sjældent/aldrig på, hvad det er, der gør at det er svært for brugeren. Hvorfor er der nogen ting brugere har svært ved? Hvad er det der gør at det er svært?

Jeg vil gå ind i de psykologiske teorier og forklaringer, der ligger bag, at der er visse ting, der er svært for en bruger. Ved at forstå disse psykologiske forklaringer, bliver vi også bedre til at forstå, hvad vi bør undgå, og hvad vi bør tilstræbe, fordi vi forstår hvorfor.

----

Janne Jul Jensen er interaktionsdesigner hos trifork A/S. Hun er specialiseret i usability, human-computer interaction og interaktionsdesign og gør sin ekspertise gældende i adskillige app-projekter hos Trifork, hvor hun også fungerer som projektleder. Hun er endvidere kursusholder og oplægsholder internt såvel som eksternt.

Hun har tidligere være ansat som forsker i syv år på Aalborg Universitet, hvor hun har samarbejdet både nationalt og internationalt med den akademiske verden såvel som den private sektor på et antal projekter. Denne forskning har resulteret i flere publikationer. Endvidere har hun reviewed for videnskabelige konferencer og tidsskrifter og været medarrangør af mindre konferencer. Udover sin forskning har hun undervist og vejledt både bachelor- og masterstuderende.

Hun fik sin Ph.D. grad indenfor HCI i 2009 og sin kandidatgrad som softwareingeniør i 2003, begge fra Aalborg Universitet.

 

Der vil blive serveret sandwich og vand til GeekNight'en

Registration

Husk at melde afbud hvis du ikke kan komme.
Da vi nu har et max deltagerantal på vores GeekNights har vi indført et no-show gebyr på kr. 200,-
På denne måde kan vi sikre os at deltagere på en eventuel venteliste får muligheden for at få den ledige plads.
Framelding skal ske senest d. 4. marts kl. 9:00 til Tine Grarup
 
Ved tilmelding af GeekNight's eller Free Meetups gennem Trifork godkender du samtidig at vi kontakter dig med relevante kursus- og konferencetilbud og sender dig vores nyhedsbrev med kommende events.  


We're sorry, registration is closed