When: 7. Apr 2011 at 16:30 -

Abstract

Geek Night:

Agile from the outside

Taler: Jesper Boeg, Trifork

Tid: 7. april, 2011, kl. 16.30 - 18.30

Sted: Trifork A/S, Margrethepladsen 4, 8000 Aarhus C - stueetagen

Kontakt: Tine Grarup

Pris: Free

Sprog: Dansk

Begrænset antal pladser

Follow us on Twitter @GeekNight_dk and get the newest updates

Abstract:

Har du glemt, hvad Agil udvikling drejer sig om? Bilder du dig selv ind, at du er Agil, fordi du bruger TDD og snakker med din kunde? Deltag i denne GeekNight, hvor vi vender tilbage til rødderne og diskuterer, hvad Agil udvikling i virkeligheden drejer sig om.

Hvad er Agil udvikling egentlig?

Er de fire statements og en samling principper nedskrevet på et skisportsted i Utah? En ting er sikkert, fortolkningerne er mange, og Agil udvikling bliver diskuteret ud fra mange forskellige perspektiver.

Det er derfor ikke sjældent, at både ”Par Programmering” og ”Kundetilfredshed” nævnes som ”Agile” i samme sætning, og selvom begge disse i en eller anden grad kan henføres til en eller flere af principperne i ”The Agile Manifesto”, er de nok lige så gyldige i en vandfaldskontekst.

I dette indlæg vil jeg forsøge at give mit bud på, hvad Agil udvikling i virkeligheden drejer sig om, når man fjerner de konkrete praktikker og forsøger at se det fra en mere holistisk vinkel.

Mange af principperne bærer i øjeblikket tydeligt præg af at være skrevet af udviklere for udviklere. Så hvad har vi tilbage, hvis vi fjerner de kontekstspecifikke praktikker og den Cargo Cult kultur, der længe har præget implementeringen af Agile metoder?

Afslutningsvist vil jeg argumentere for, at Lean og Kanban kan hjælpe os til bedre at forstå den grundlæggende værdi i ”Agile” samt give inspiration til, hvordan vi på sigt kan optimere vores metoder og tilpasse dem til den kontekst, vi befinder os i.

Forhåbentlig vil disse emner danne grobund for løbende diskussion.

Om Jesper Boeg
Jesper har de seneste fem år arbejdet som Agile Coach og Lean Proces konsulent. Med et ubøjeligt Lean fokus hjælper Jesper teams med at indføre agile praktikker og nedbryde de organisatoriske og personlige forhindringer, som står i vejen.

Han mener, at mangel på kommunikation er roden til alt ondt, og at tillid bedst etableres ved et vedholdende fokus på gennemsigtighed og ærlighed i hele organisationen.

Registration


We're sorry, registration is closed