When: 12. Apr 2011 at 16:30 -

Abstract

Geek Night:

Groovy og Grails for Javaudviklere

Taler: Søren Berg Glasius, Javagruppen & Gennemtænkt IT

Tid: 12. april, 2011, kl. 16.30 - 18.30

Sted: Trifork A/S, Margrethepladsen 4, 8000 Aarhus C

Kontakt: Tine Grarup

Pris: Free

Sprog: Dansk

Begrænset antal pladser

Follow us on Twitter @GeekNight_dk and get the newest updates

Abstract:

Groovy er Java på steoider - et dynamisk sprog, som er dybt forankret i Java. Tilføj Hibernate og Spring Framework, så har du Grails, som giver udvikling af web-applikationer et skub fremad.

Mange Javaudviklere kigger, med misundelse i blikket, på de dynamiske muligheder i Ruby og Python, men kan ikke forlade deres Java platform. Det behøver de heller ikke, for Groovy er en udvidelse af Java. Groovy er bytecode kompatibel med Java, og Java source-kode er Groovy source-kode, på nær nogle få undtagelser. Groovy er Java på steroider.

Grails er for Groovy, hvad Rails er for Ruby - en komplet applikationsstak. Men til forskel fra Rails, skal man ikke forlade sit indgående kendskab til Java API’er som man er vandt til at benytte.
Grails bygger på kendt teknologi: Hibernate, Spring Framework og Sitemesh. Der er i Grails fokus på funktionalitet. Principper som agile og DRY (Don’t repeat yourself) hyldes. Grails er nem at komme igang med, og man kan på få minutter have en web-applikation i luften.

Til Grails findes der over 500 plugins som kan bruges, når man udvikler sin applikation. Det betyder, at f.eks. security og login kan implementeres på få minutter.

Foredraget bliver primært med fingrene begravet i kode, med mange eksempler på ting, som man kan gøre nemmere og smartere i Groovy, fremfor i Java. Til slut bygges en lille web-applikation i Grails, hvor jeg vil demonstrere, de fordele der er ved Grails.

Forudsætninger
Grundlæggende kendskab til Java er en fordel, men ikke nødvendigt

Hvem er Søren Glasius?
Søren Berg Glasius er systemudvikler, og systemudvikling er hans passion. Han er ansat i softwarehuset "Gennemtænkt IT", der hver dag leverer løsninger baseret på Groovy og Grails, og som gør en dyd ud af at levere gennemførte, gennemtestede og gennemtænkte it-løsninger. "Efter mange år som Java-udvikler, er jeg stødt på Groovy - af nogle beskrevet som 'Java på steroider'. Bekendtskabet har givet fornyet inspiration, og har givet mig lyst til at dele ud af denne inspiration", siger Søren Galsius.

Registration

Husk at melde afbud hvis du ikke kan komme.
Da vi nu har et max deltagerantal på vores GeekNights har vi indført et no-show gebyr på kr. 200,-
På denne måde kan vi sikre os at deltagere på en eventuel venteliste får muligheden for at få den ledige plads.
Framelding skal ske senest d. 11 april kl. 12:00 til Tine Grarup


We're sorry, registration is closed