When: 23. Mar 2011 at 16:30 -

Abstract

Geek Night:

Er vi komplette idioter?

Taler: Ole Friis Østergaard & Jesper Boeg, Trifork

Tid: 23. marts, 2011, kl. 16.30 - 18.30

Sted: Trifork A/S, Margrethepladsen 4, 8000 Århus C - Stue etagen

Kontakt: Tine Grarup

Pris: Gratis

Sprog: Dansk

Tilmeldingsfrist: 22. marts kl. 12.00

Abstract:

Argumenterne for at gøre tingene rigtigt har været der længe. Alt teori peger i samme retning - det giver bedre økonomi og gladere medarbejdere hvis vi bruger de gode praktikker for professionel softwareudvikling. Alligevel udmærker vi os ved gang på gang at ignorere egne og andres erfaringer, og resultatet er som regel det samme: Dyrere og dårligere software og ikke mindst udbrændte og utilfredse medarbejdere.

Så hvorfor er vi så dumme? Hvorfor vil vi ikke vores eget bedste, og hvorfor synes vi det er så farligt at gøre tingene rigtigt?

På dette gå-hjem-møde vil vi med udgangspunkt i egne praktiske erfaringer forsøge at redegøre for ovenstående problemstilling i gennemgangen af en række konkrete emner. Hvert af de følgende ville sikkert kunne retfærdiggøre et selvstændigt gå-hjem-møde, men pointen er at de et langt stykke af vejen repræsenterer samme problemstillinger: Nemlig vores indlejrede, ubegrundede frygt for at fejle, forkerte målinger, manglende tillid og ikke mindst det skræmmende aspekt af den gennemsigtighed vi ynder at hylde. Vi vil bl.a. dække:

* Brugen af agile udviklingsmodeller
* Fastpriskontrakter
* Samarbejde med kunden
* Parprogrammering
* Kodereview
* Test-drevet udvikling
* Clean code
* Løbende refaktorering
* Brug et programmeringssprog der passer til problemdomænet

Emnerne henvender sig til projektledere såvel som udviklere

Så hvorfor gør vi det ikke bare? Er det bare os selv der digter dårlige undskyldninger?

Denne aften vil byde på oplæg til forskellige punkter, efterfulgt af diskussion.

Talerne:

Ole Friis Østergaard: Ole er til daglig Scrum-master og udvikler. Hver dag irriteres han over udviklere der ikke bare bruger TDD og parprogrammerer. Han prøver ihærdigt at udbrede kendskabet til disse praksisser, hvilket gør at han af og til bliver kaldt "lige lovlig hellig". Til gengæld glæder han sig over de enkelte succeser der trods alt har været med at omvende kollegaer og andre udviklere.

Jesper Boeg: Jesper er til daglig Agile Coach og Lean Process konsulent. Med en ubøjelig Lean fokus hjælper Jesper teams med at indføre agile praktisser og nedbryde organisationen og dets personale forhindringer, som står i vejen. Han mener at mangel på kommunikation er roden til alt ondt og at tillid kun kan blive etableret via vedholdende fokus på gennemsigtighed i hele organisationen. "Bringing Agility back in Agile" har derfor været nøgleordene for Jesper's arbejde på det sidste.

Registration


We're sorry, registration is closed