When: 6. Jan 2011 at 00:00 -

Abstract

Geek Night:
 
 

Scrum er ikke en religion!

Taler: Jesper Boeg, Agile Coach, Lean Process Consultant

Tid: 25. januar, 2011, kl. 16.30 - 18.30

Sted: Energinet.dk, Tonne Kjærsvej 65, 7000 Fredericia

Kontakt: Tine Grarup

Pris: Gratis

Sprog: Dansk

Tilmelding senest d. 21. januar kl. 11:00

Abstract:

Abstract til Jesper Boegs indlæg:
 
Hvad er Agil udvikling egentlig? Er det 4 statements og en samling principper nedskrevet på et Skisportsted i Utah? En ting er sikkert; fortolkningerne er mange, og Agil udvikling bliver diskuteret ud fra mange forskellige perspektiver. Det er derfor ikke sjældent, at både ”Par Programmering” og ”Kundetilfredshed” nævnes som ”Agile” i samme sætning, og selvom begge disse i en eller anden grad kan henføres til en eller flere af principperne i ”The Agile Manifesto”, er de nok lige så gyldige i en vandfaldskontekst. 

I dette indlæg vil jeg forsøge at give mit bud på hvad Agil udvikling i virkeligheden drejer sig om når man fjerner de konkrete praktikker og forsøger at se det fra en holistisk vinkel. Mange af principperne bærer i øjeblikket tydeligt præg af at være skrevet af udviklere for udviklere, så hvad har vi tilbage, hvis vi fjerner de kontekstspecifikke praktikker og den Cargo Cult kultur, der længe har præget implementeringen af Agile metoder?

Med udgangspunkt i ovenstående vil jeg argumentere for, hvorfor netop Scrum er et rigtigt godt sted at starte, men også hvorfor vi er nød til at se på bla. Lean og Kanban, hvis vi på sigt skal optimere vores proces og tilpasse metoden til den kontekst, vi befinder os i. Forhåbentlig vil disse emner danne grobund for løbende diskussion.

Baggrund

Der har været stor efterspørgsel efter et Scrumforum for Trekantsområdet. Derfor tager vi nu initiativ til at stifte en lokal gruppe.

Medlemmerne af Scrumforum er engageret i brugen af Scrum og de øvrige Agile metoder. Formålet med netværket er, at grupperne deler viden, ideer og finder nye veje til at forbedre måden at arbejde Agilt på.

For mere information om Scrumforum, dets medlemmer og virke: http://www.scrumforum.dk

Dagsorden

16.30 – 16.45: Introduktion

16.45 – 17.30: Indlæg ved Jesper Boeg

17.30 – 17.45: Pause, netværk og sandwich

17.45 – 18.30: Diskussion, Open Space og emne backlog for gruppen.
 

 


We're sorry, registration is closed