GOTO is a vendor independent international software development conference with more that 90 top speaker and 1300 attendees. The conference cover topics such as .Net, Java, Open Source, Agile, Architecture and Design, Web, Cloud, New Languages and Processes

Skal børn lære at programmere?

Host: Michael E. Caspersen

When: 18. Nov 2014 at 16:30 - 18:30

Where: Trifork A/S, Margrethepladsen 4, 8000 Aarhus C

Abstract

Abstract
Skal børn lære at programmere? For mig er svaret "ja", men det er, som man siger, et rigtig godt spørgsmål!

For hvad mener vi med programmering? Og hvorfor skal børn lære det? Hvornår skal de lære det? Hvordan skal de lære det? Og sidst men ikke mindst: hvem skal lære dem det? Der er mange yderst relevante spørgsmål der melder sig og som vi endnu ikke har gode svar på.

På denne GOTO Night vil jeg argumentere for hvorfor børn skal lære at programmere --eller retter: hvorfor de skal lære "computational thinking and practice"-- og jeg vil lægge op til en involverende diskussion af hvorledes vi kan styrke argumentationen og dermed skubbe til en udvikling så emnet kommer på den uddannelsespolitiske dagsorden.

Bio
Michael E. Caspersen er lektor på Institut for Datalogi og leder af Center for Scienceuddannelse ved Aarhus Universitet.

Michaels primære forskningsinteresse er "computing education" og programmeringsdidaktik. Han har publiceret mere end 50 artikler om "computing education" og er medforfatter til flere bøger om programmering og programmeringsundervisning.

Michael har de seneste år spillet en central rolle i udviklingen af et nyt informatik-fag i gymnasiet og har på det seneste også kastet sin interesse på informatik i grundskolen.

Michael har et stort internationalt netværk inden for "computing education", herunder specielt "computing at school". Han har været ansvarlig for otte og medlem af programkomiteen for mere end 30 internationale konferencer inden for emnet.

Michael er næstformand i "Committee on Euopean Computing Education". Komiteen, der blev etableret i 2013, skal bl.a. kortlægge og påvirke udbredelsen af "computing at school" i Europa.

Web: cs.au.dk/~mec/

 

 

Price: Free

Language: Danish

Contact: Benedikte Schaltz

 

 

Registration

Remember to cancel if you are unable to come.
Cancellations must be made no later than November 17 at 9:00 AM to Benedikte Schaltz.

When registering GOTO Night's or Free meetups through Trifork you also accept to receive our relevant newsletter with upcoming events and news.


We're sorry, registration is closed