GOTO is a vendor independent international software development conference with more that 90 top speaker and 1300 attendees. The conference cover topics such as .Net, Java, Open Source, Agile, Architecture and Design, Web, Cloud, New Languages and Processes

When: 28. Sep 2011 at 16:30 -

Abstract

GOTO GeekNight:

GOTO GeekNight:

Privacy isn't dead

Fremtidens signaturer baseret på avanceret moderne kryptografi.

Taler: Gert Mikkelsen, Alexandra Instituttet

Tid: 28. september, 2011, kl. 16.30 - 18.30

Sted: Trifork A/S, Margrethepladsen 4, 8000 Aarhus C

Kontakt: Tine Grarup

Pris: Gratis

Sprog: Dansk

Follow us on Twitter @GeekNight_dk and get the newest updates

Abstract:

Nye kryptografiske teknologier som ”Attribute Based Credentials” (ABC) er i dag klar til at supplere digitale signaturer som digitale identiteter. ABC teknologier giver større funktionalitet og samtidigt forbedres sikkerheden for både brugere og de tjenesteudbydere de benytter.

Med “Attribute Based Credentials” er det muligt at give en bruger en digital identitet, som indeholder en mængde attributter. Brugeren kan sidenhen uden at involvere tredjepart bruge disse attributter eller en del af dem i forbindelse med en transaktion med en tjenesteudbyder. Dette sker samtidig sådan, at tjenesteudbyderen ikke kan genbruge brugerens attributter og brugeren kan forblive anonym. For eksempel kan brugeren bevise, at han/hun er over (eller under) 18 år for at tilgå en hjemmeside/chatroom uden at oplyse hverken fødselsdato eller anden information om sig selv, eller en bruger kan oprette et synonym for sig selv og vise, at han/hun er den samme person der benytter en tjenesteudbyder flere gange, uden at vise sin reelle identitet til tjenesteudbyderen.

Ud over at beskytte brugerens privatliv, er det også en fordel for tjenesteudbydere ikke at skulle håndtere personfølsomme data. Det gør det blandt andet nemmere at benytte ”cloud” baserede løsninger. Man får ”Security by Design” i stedet for bagefter at skulle tænke sikkerhed ind for at beskytte de data, man er blevet betroet. Dette er ikke bare fremtidsvisioner, vi begynder allerede nu at se implementationer og kommercielle produkter med ABC teknologi, for eksempel Microsoft U-Prove og IBM Identity Mixer, og både nationalt og internationalt begynder der at være fokus på disse teknologier.

Til GeekNight'en gennemgår vi de funktionaliteter ABC teknologier stiller til rådighed. Desuden vil vi se på de forskellige byggesten, der skal til at implementere et ABC system og på hvordan disse byggesten virker.

Om taleren: Gert har en ph.d. i datalogi indenfor kryptografi fra Aarhus Universitet. Han er ansat i Alexandra Instituttets sikkerheds lab og deltager i EU forskningsprojektet ABC4Trust, som beskæftiger sig med ABC teknologier og praktisk anvendelse af disse.

 

Der vil blive serveret sandwich og vand til GeekNight'en

Registration

Husk at melde afbud hvis du ikke kan komme.
Da vi nu har et max deltagerantal på vores GeekNights har vi indført et no-show gebyr på kr. 200,-
På denne måde kan vi sikre os at deltagere på en eventuel venteliste får muligheden for at få den ledige plads.
Framelding skal ske senest d. 27 september kl. 9:00 til Tine Grarup
 
Ved tilmelding af GeekNight's eller Free Meetups gennem Trifork godkender du samtidig at vi kontakter dig med relevante kursus- og konferencetilbud og sender dig vores nyhedsbrev med kommende events.  


We're sorry, registration is closed