When: 29. Jun 2010 at 00:00 -

Abstract

Geek Night:

MongoDB

Taler: Mogens Heller Grabe, Software Pilot

Tid: 29 Juni 2010 fra 16.30 -18.30

Sted: Dong Energy, Kraftværksvej 53 - Skærbæk 7000 Fredericia

bygning/ lokale: Info 1

KontaktLiv Beswick Skov

Sprog: Dansk

Indhold:

Hvis du er .NET-udvikler, har du formentlig prøvet at gemme data i en relationel database, som f.eks. SQL Server... Måske har du endda forsøgt at lave en rigtig domænemodel, som du persisterede efter alle kunstens objektorienterede normaliserede regler, måske med assistance af en OR-mapper som NHibernate eller Entity Framework? Måske tænkte du på et tidspunkt: "Kan det virkelig passe at det skal gøre så skide nas at gøre noget så simpelt?"

Sådan har jeg haft det i lang tid, og jeg har bl.a. lært at tæmme NHibernate i min kamp for at reducere smerten. Men følelsen af, at jeg ofte banker skruer i med en hammer, kan jeg ikke helt lægge fra mig. Der findes nemlig alternativer...

For tiden er der mange der diskuterer "NoSQL", og det er også noget .NET-verdenen er ved at få øjnene op for. Her vil vi prøve at snakke lidt om hvad "NoSQL" er for en ting, hvad der findes af ikke-relationelle databaser, og vi vil tage et kig på MongoDB fra en .NET-udviklers synsvinkel for at se om ikke den kan give lidt smertelindring.

Taler:

Mogens er software pilot hos Trifork, og han arbejder i øjeblikket som konsulent hos Dong. Som .NET-udvikler stræber han efter at være agil og pragmatisk, og han går højt op i at reducere den mængde smerte han og hans team føler under udviklingen og vedligeholdelsen af software. Desuden kan han godt lide den Lego-fornemmelse, han får af at skrive kode.

Registrering:


We're sorry, registration is closed